Eko forum zenicaAarhus centar zenica
 Aarhus centar Zenica je uspostavljen uz podršku Transition Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike bosanski 
english 
 
Novosti
  Novosti
Aarhuška konvencija
  O Konvenciji...
Pristup informacijama
Učešće javnosti
Pristup pravosuđu
Zakoni i propisi
  Bosna i Hercegovina
Federacija BiH
Ze-do kanton
Grad Zenica
Konvencija u praksi
  Monitoring zraka u Zenici
Okolinske dozvole
Linkovi
  NVO u BiH
Institucije u BiH
Mediji
Međunarodne organizacije
Dokumenti
  Bilten
Kontakti
  Kontaktirajte nas
Naši partneri
Želite pomoći?
 
Arnika

Novosti
Web stranica Arhus centra Zenica 31.12.2014

Organizacije Arnika iz Praga (Češka Republika) i Eko forum Zenica zajednički realizuju projekat "Pravo na zdrav okoliš: Aarhus Centar u Zeničko-dobojskom kantonu Bosne i Hercegovine i prenos iskustava iz Češke Republike". Ove web stranice su portal na kojem ćemo objavljivati informacije o projektu i o aktivnostima Centra.

BiltenJedan od rezultata našeg projekta je bilten "Pravo na zdrav okoliš", koji smo štampali uz podršku programa "Transition" Ministarstva vanjskih poslova Češke Republike. Bilten možete dobiti u našim prostorijama, u Metalurg City Centru (Školska 10, Zenica) ili na ovom portalu preuzeti elektronsku verziju prvih 6 brojeva.

Uskoro namjeravamo predstaviti i informativni DVD snimljen o ekološkom aktivizmu u BiH, te nezavisni Izvještaj o provođenju Aarhuške konvencije u Bosni i Hercegovini.

Nadamo se da će informacije na ovom portalu pomoći boljem informisanju građana Zenice, Zeničko-dobojskog kantona, ali i šire, kako bi se unaprijedilo stanje okoliša i ljudskih prava, odnosno ojačalo civilno društvo u Bosni i Hercegovini kroz uključenost u donošenje odluka vezanih za okoliš i kroz poticanje lokalnog razvoja.

Gradišće